Om os Kvitfjell's Norske Skovkatte

Kærlighed til norske skovaktte

Vi hedder Anette og John Andersen, og bor ved Horsens i en lille by ved navn Lund (kun 2 km. fra motorvejen, afk. 56.).

Til dagligt arbejder Anette som dagplejemor for fire herlige unger, så vores katte har altid selskab og er vant til børn. John er ansat som produktionsteknikker hos BB Elektronics i Horsens.

Vi er begge fra barnsben vokset op med katte som kæledyr, og vi var ikke i tvivl, da vi selv satte bo; VI MÅTTE SIMPELTHEN HAVE EN KAT ! Vores første kat var en kastreret gadekryds, ved navn Albert. En dejlig sort og hvid hankat, som vi fik lov til at beholde i 14 år. Vores næste kastrat fik navnet Valle. Yderst kærlig rød og hvid hankat, som vi desværre måtte tage afsked med i 2001.

Efter disse to kastrerede hankatte, var vi enige om, at vore næste kat skulle være en hunkat, som vi kunne avle på. Vi var desuden også enige om, at det skulle være en norsk skovkat. Vore hjerter faldt pladask for Jylland's Signe F.T. En smuk lille tortiepige, som vi fandt på Knud og Annalises hjemmeside.

Opdrættet

Vores mål med opdrættet er, at avle sunde, racetypiske katte, der bliver overøst med masser af kærlighed. Vi opdrætter derfor kun ét kuld om året, idet vi bruger oceaner af tid på vores killinger, for at socialisere dem til små spindende og kærlige norske skovkatte. Hos os er kattene virkelig i centrum. Og vi tager tilgodeser hver enkelt killings behov for nærvær og tryghed. Efter 3 mdr. med killinger er vi simpelthen nødt til et pusterum, så vi igen har energi til et nyt kuld. Derfor kan vi med god samvittighed, sælge vores killinger til yderst seriøse købere. Vores killinger bliver solgt til special-udvalgte hjem, hvor vi vurderer at killing og køber vil harmonere med hinanden.

Kattene færdes til dagligt både inde i huset og ude i et 50 m2 stort voliere og en stor 250 m2 indhegnet have. Kattene har deres eget værelse, hvor de kan boltre sig med al verdens legesager og klatretårn, hvor de kan kradse deres klør. De elsker også at opholde sig ud i volieret og haven, hvor de kan bruge meget tid på at jagte nedfaldende blade og diverse insekter. Volieret og den indhegnede have er desuden indrettet med træstammer og gangbroer, hvor kattenes balance hyppigt bliver afprøvet.

 

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores opdræt, vores racekatte eller andre praktiske spørgsmål om norske skovkatte.

Kontakt os » Se vores udstillingsresultater »